torsdag 28 maj 2015

HKK vt 2015 v. 23

Amerikanska pannkakor

Ingredienser: 
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk socker
  • 1 krm salt
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 2 msk smält smör
  • 1 ägg
  • rapsolja till stekning
  • florsocker att pudra över pannkakorna
Serveras med ekologisk lönnsirap

Gör så här:

1. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa först ner mjölken, lite i taget, sedan smöret och sist ägget. Vispa till en slät smet med en vanligt visp. Turas om att vispa och se till att det inte finns klumpar kvar innan de ska gräddas.


2. Värm en stekpanna (medelvärme) med lite rapsolja/smör och klicka ut ca 1 msk smet per pannkaka. Grädda 2-3 st åt gången.


3. Grädda ca 1 1/2 minut, tills det börjar bli lite bubblor på ytan. Vänd pannkakorna med en stekspade och grädda ytterligare ca 1 1/2 minut. Lägg de färdiga pannkakorna på ett fat och pudra dem med florsocker.


Ringla lite lönnsirap över pannkakorna när de ligger på din tallrik.


Volymenheter och förkortningar:



EnhetFörkortningSamband
literl1 l = 10 dl = 100 cl = 1000 ml
deciliterdl1 dl = 10 cl = 100 ml
centilitercl1 cl = 10 ml
milliliterml1 ml = 1 krm
matskedmsk1 msk = 3 tsk = 15 ml
teskedtsk1 tsk = 5 krm = 5 ml
kryddmåttkrm1 krm = 1 ml
kaffekoppkkp1 kkp = 1,5 dl
glasglas1 glas = 2 dl

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar