Köket är rent när:

Köket är rent när:


  • Allt som används för matlagningen/bakningen är diskat och rengjort. Disken ställs i diskstället eller på en diskhandduk. Att diska: Att diska

  • Köksbänken, diskbänken, diskhon, kakel, kran och spis är avtorkade med svamp och trasa. Skåpluckor samt ugnsluckan med handtag och vred är rengjorda. Observera att inga rester skall ligga kvar i diskhon. 

  • Bordet där ni ätit är rengjort och avtorkat. Använd svamp och trasa.

Förslag på arbetsfördelning för 5 personer i ett kök: 

En sköljer av det som skall diskas och lägger det i diskhon samt rengör diskhon före och efter disken är gjord.
En diskar, torkar kran och kakel.
En torkar köksbänk och spis + ugn.
En torkar diskbänken samt matplatsen.
En torkar skåpluckor och lägger den rena disken på sina platser.

Förslag på arbetsfördelning för 4 personer i ett kök:

En sköljer av det som skall diskas och lägger det i diskhon samt rengör diskhon före och efter disken är gjord.
En diskar, torkar kakel och kran.
En torkar köksbänk, diskbänk spis + ugn.
En torkar matplasts, skåpluckor och lägger den rena disken på sina platser. 

Förslag på arbetsfördelning för 3 personer i ett kök:

En sköljer av det som skall diskas och lägger det i diskhon samt rengör diskhon före och efter disken är gjord. Torkar matplats och lägger den rena disken på sina platser.
En diskar, torkar kakel, kran och diskbänk.
En torkar köksbänk, skåpluckor, spis + ugn.

Spisen är rengjord, även handtag och vred. Köksbänken är avtorkad.
Vasken är rengjord och tömd på ev rester och skal. Disktrasorna hänger på tork.
Disken är torkad och på sina platser i skåp och lådor. Diskstället är tomt. Bänken är avtorkad.



















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar