tisdag 19 maj 2015

HKK vt 2015 v. 21

Länk till recept samt arbetsgång (med bilder) för brödbak:

Frukostbröd med havregryn


Snabba frukostbröd med havregryn
Ingredienser (ca 8 st):
3 dl vetemjöl
1 dl rågsikt
1 dl havregryn
1 ½ tsk bakpuler
½ tsk salt
25 g smör, rumsvarmt. 1 msk (15 ml) smör är ca 15 g. 1 tsk (5 ml) är ca 5 g.
1 ägg
1,5 dl vatten
Garnering:
vatten
1–2 msk havregryn
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke till en lite kladdig deg.
3. Rulla degen till en rulle på ett mjölat bakbord. Dela rullen i åtta lika stora bitar på ett mjölat bakbord. Rulla dem till bollar.
4. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med vatten.
5. Strö lite havregryn över bröden. Grädda dem mitt i ugnen i ca 15 min eller tills bröden fått fin färg. Bröden är allra godast nygräddade!

Volymenheter och förkortningar:



EnhetFörkortningSamband
literl1 l = 10 dl = 100 cl = 1000 ml
deciliterdl1 dl = 10 cl = 100 ml
centilitercl1 cl = 10 ml
milliliterml1 ml = 1 krm
matskedmsk1 msk = 3 tsk = 15 ml
teskedtsk1 tsk = 5 krm = 5 ml
kryddmåttkrm1 krm = 1 ml
kaffekoppkkp1 kkp = 1,5 dl
glasglas1 glas = 2 dl

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar