söndag 15 november 2015

HKK v 47.

Våfflor


Ingredienser:
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ca 4 dl mjölk (börja med 3,5 dl och rör i mer vid behov)
  • 1 tsk socker
  • 1 krm salt
  • 1 dl flytande matfett
Serveras med vispgrädde och pudrat florsocker.

Gör så här:

1a. Slå upp varmt diskvatten i diskhon med lite diskmedel i. 


1b. Häll mjölken i en större bunke. 

2. Blanda samman mjöl och bakpulver i en mindre bunke. Sikta ner blandningen i mjölken under omrörning.

3. Rör ner socker, salt och flytande matfett. 

4a. Häll ca 1 dl smet till varje våffla i våffellaggen. Grädda våfflorna i ca 3 min. 

4b. Vispa grädden (be Andreas om elvispen).

Servera på fat med grädde och florsocker.

Volymenheter och förkortningar:

EnhetFörkortningSamband
literl1 l = 10 dl = 100 cl = 1000 ml
deciliterdl1 dl = 10 cl = 100 ml
centilitercl1 cl = 10 ml
milliliterml1 ml = 1 krm
matskedmsk1 msk = 3 tsk = 15 ml
teskedtsk1 tsk = 5 krm = 5 ml
kryddmåttkrm1 krm = 1 ml
kaffekoppkkp1 kkp = 1,5 dl
glasglas1 glas = 2 dl
Lektionslogg Våfflor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar