tisdag 15 september 2015

HKK v 38 år 6 och 8

Amerikanska pannkakor



Ingredienser: 


  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk socker
  • ca 1/2 krm salt
  • 1(+) dl mjölk
  • 1/2 msk olja
  • 1 ägg
  • rapsolja till stekning
  • florsocker att pudra över pannkakorna
  • ca 1/2 dl vispgrädde att servera med pannkakorna

Gör så här:

1. Blanda de torra ingredienserna i en skål. 

2. Vispa ner mjölken, lite i taget, sedan oljan och sist ägget. 
Vispa till en slät smet med en vanligt visp. Turas om att vispa och se till att det inte finns klumpar kvar innan de ska gräddas.

3. Värm en stekpanna (medelvärme, ca 6 på spisen) med lite rapsolja och klicka ut ca 1 msk smet per pannkaka. Grädda 3-4 st åt gången.


4. Grädda ca 1 1/2 minut, tills det börjar bli lite bubblor på ytan. Vänd pannkakorna med en stekspade och grädda ytterligare ca 1 1/2 minut.

Lägg de färdiga pannkakorna på ett fat och pudra dem med florsocker.

5. Vispa ca 1/2 dl vispgrädde och servera i en skål bredvid pannkakorna. 

Volymenheter och förkortningar:



EnhetFörkortningSamband
literl1 l = 10 dl = 100 cl = 1000 ml
deciliterdl1 dl = 10 cl = 100 ml
centilitercl1 cl = 10 ml
milliliterml1 ml = 1 krm
matskedmsk1 msk = 3 tsk = 15 ml
teskedtsk1 tsk = 5 krm = 5 ml
kryddmåttkrm1 krm = 1 ml
kaffekoppkkp1 kkp = 1,5 dl
glasglas1 glas = 2 dl

Lektionslogg Amerikanska pannkakor.

Hygien och ordning i köket:


Spisen är rengjord, även handtag och vred. Köksbänken är torkad liksom kaklet bakom spis och bänk. 


Vasken är rengjord och tömd på ev rester och skal. Disktrasorna hänger på tork.
Disken är torkad och på sina platser i skåp och lådor. Diskstället är tomt. Bänken samt skåpluckor och handtag är avtorkade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar